You are currently viewing Egalii inegali

Egalii inegali

  • Post author:
  • Post category:Artă
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:2 mins read

Poate ne-am născut egali că sa ne inegalăm, lăsând părți din noi celor ce au nevoie. Egalitatea noastră sentimentală…ea sigur a fost plină, echilibrată, măsurată. Sau sigur, nu. Poate că nu știm cât de egali suntem. Că trăim cât se poate de egali și plini de exactități și binecuvântări.


Lăsăm un egal la celălalt om, dar asta nu înseamnă că nu mai face egalul parte din noi. Ci suntem într-unul cu celălalt. Ne împreunăm sângele și suntem frați din egalul mamă și egalul tată. Am fost creați de același egal: uniți, regăsiți, împreunați.


Numai că uitam, cred, așa îmi spun. Nu ne mai aducem aminte egalul care ne unește. Și uităm cine mai suntem. Ne regăsim prin câteva, dar nu știm să spunem drept. Ne încurcăm și ne pierdem speranța. Rupem egalul și ne imaginăm altele care nu fac parte din el. Umplem goluri, dar ele se vor rupe ca un sac găurit. Desprindem egalul din altă mama și ni-l însușim. Închidem în palmă adevărul despre noi și-l facem mut, îi furăm graiul, că să nu ne dea de gol, căci nu vrem sa fim vulnerabili și să dispărem.


Poate nu ne-am născut egali în sentimente. Sau poate da, ori sigur una dintre ele, neegale.

@Coperta: Pinterest

Leave a Reply